Holistic Life Coaching & Stress Management

Stress, burn-outs, overgewicht en chronische ziektes nemen in de huidige maatschappij in rap tempo toe.

Het wordt nog steeds onderschat hoe schadelijk stress kan zijn voor lichaam en geest. Met name langdurige stress. Dit tast je immuunsysteem aan waardoor je ontvankelijker wordt voor ernstige en levensbedreigende (welvaarts) ziektes.
Stress ontstaat voornamelijk door gepieker. Ons lichaam maakt geen onderscheid tussen langdurig geestelijke stress en acute lichamelijke stress. Denk aan wat er met je zal gebeuren als je bijvoorbeeld uit een brandend huis moet vluchten. Ons lichaam verkeert dan in de zogenaamde ‘fight or flight’ modus.
Aangestuurd door het autonome zenuwstelsel, maakt je lichaam stresshormonen aan om snel weg te kunnen vluchten. Dan zijn noodzaken als eten, drinken, naar de wc moeten, slapen en sex even niet aan de orde omdat die het vluchten dan alleen maar zouden belemmeren. Je hart klopt als een malle. Dit kan maar even duren want je lichaam moet ook weer herstellen.

Bij chronische stress verkeert je lichaam echter nog steeds in die ‘fight or flight’ modus, waardoor dagelijkse processen in ons lichaam als slapen, metabolisme, vetverbranding, spierherstel etc. verstoort worden.

Kenmerken hiervan zijn hoofdpijn, pijnlijke schouders en nek (onbewuste spierspanning), een gejaagd gevoel, slapeloosheid, vermoeidheid, hartritmestoornissen, paniekaanvallen, overgewicht en hiermee houdt de lijst helaas niet op.

Door middel van Ademhalings -en Ontspanningstechnieken, Mindfulness, NLP (anders denken) en Body Drum Release kun je je autonome zenuwstelsel beïnvloeden waardoor je zelf de stress te lijf kan gaan en daarmee ook je immuunsysteem sterker kan maken. Inzichten verkrijgen in jouw gedrag, sporten en de juiste voeding, waarin ik je advies kan geven, zullen daar ook aan bijdragen.

Wim ‘The Iceman’ Hof is hier een mooi voorbeeld van. Hij heeft wetenschappers perplex doen staan van de invloed die hij met zijn ademhalingstechnieken uitoefent op zijn lichaam.

Hierdoor kom je meer in je eigen kracht te staan en zal je niet meer zo snel van je stuk gebracht worden. Je bent namelijk perfect zoals je bent!

Met de hartcoherentiemeter kan ik jouw stress-niveau meten en zie je ook direct wat de technieken voor effect hebben hierop. Dus geen zweverig gedoe.

Samen zetten we dan een prettige en passende aanpak voor jou op!